H15- Audytor Wewnętrzny IFS/BRC

Zapisz się na szkolenie

Korzyści

Dzięki szkoleniu będą Państwo rozumieli wymagania oraz funkcjonowanie standardów IFS i BRC a także zasady ich audytowania.

Nabędą Państwo również umiejętności związane z:

  • planowaniem i przygotowaniem się do audytu (auditu*);
  • zbieraniem i analizowaniem dowodów;
  • przeprowadzaniem auditu i raportowaniem jego wyników;
  • organizowaniem i zarządzaniem auditem przeprowadzanym przez zespół auditorów.

Zakres szkolenia

  • Przypomnienie głównych wymagań IFS:2012 oraz BRC:2011;
  • Planowanie auditów i ustanawianie celów;
  • Techniki auditu – Podejście do auditu, istotne kwestie, sposób prowadzenia auditu;
  • Listy pytań kontrolnych;
  • Niezgodności – identyfikacja, kwalifikacja, obiektywne dowody;
  • Działania korygujące i zapobiegawcze;
  • Tworzenie raportu z auditu;
  • Działania poauditowe;
  • Ćwiczenia.

Ocena uczestników

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Grupa docelowa

Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów, kandydaci na auditorów wewnętrznych, osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.

Warunki uczestnictwa

  • Wykształcenie średnie;
  • Zalecana wcześniejsza znajomość wymagań IFS i BRC.

Czas trwania

2 dni

Audit* – obie formy zarówno Audyt jak i Audit są poprawne, ze względu na popularność słowa Audit używamy tej formy

Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenie zamknięte